Få vores nyheder på mail

​Vær med til kåringen af Årets Cykelrytter 2017

Pressemeddelelse   •   Nov 03, 2017 12:58 CET

Amalie Dideriksen blev Årets Cykelrytter 2016 - hvem vinder titlen i år? Foto: Jesper Skovbølle

2017 har været et af de mest mindeværdige år i dansk cykelsport nogensinde. Torsdag den 23. november hylder Danmarks Cykle Union og PostNord de rekordmange medaljevindere og kårer Årets Talent og Årets Cykelrytter i Ballerup Super Arena - og billetsalget til den store cykelfest er nu åbent.

Året har budt på hele 35 EM- og VM-medaljer, hvilket gør 2017 til et enestående år for dansk cykling sportsligt og resultatmæssigt. De danske ryttere har leveret imponerende internationale præstationer på tværs af discipliner og årgange, og den massive talentmasse giver store forhåbninger for fremtiden.

Nu er det tid til at hylde de ryttere, der har givet danske cykelfans så mange fantastiske øjeblikke i det forgange år – og ikke mindst er det tid til at finde Årets Cykelrytter 2017. Kåringen og hyldesten finder sted samtidig med GP Ballerup, hvor de stærkeste danske baneryttere og internationale profiler kører om vigtige UCI-point i omnium og sprint for herrerne og scratch og pointløb for kvinderne.

Sørg for at sikre en plads til festen med spændende cykelløb og fejring af dansk cykling                                                             ---- KØB DIN BILLET HER ----


De nominerede til Årets Cykelrytter 2017

Cecilie Uttrup Ludwig
Har imponeret med EM-sølv i U23’ernes enkeltstart, sejr i Setmana Ciclista Valenciana, sejr i ungdomskonkurrencen i Giro d'Italia Internazionale Femminile og den samlede sejr i WorldTour-ungdomskonkurrencen.

Jakob Fuglsang
Har med triumfen i Critérium du Dauphiné, hvor han vandt to etaper og sikrede den samlede sejr, fundet et nyt etapeløbsniveau i absolut verdensklasse.

Amalie Dideriksen
Har bidt sig fast helt i toppen af den internationale elite med sin sejr i regnbuetrikoten i WorldTour-løbet Ronde van Drenthe og ikke mindst VM-bronze i linjeløbet – den fjerde VM-medalje på fem år.

Mads Pedersen
Har fået en fantastisk start på sin WorldTour-karriere i et år, der har budt på et godt Giro d’Italia, sejr i Tour du Poitou-Charentes, etapesejr og samlet sejr i PostNord Danmark Rundt og DM-guld i linjeløb.

Mikkel Bjerg
Har som 18-årig formået at vinde EM-sølv og VM-guld i enkeltstart for U23-ryttere, sikre en 2.-plads i Chrono des Nations og sætte dansk timerekord på banen i verdens femte bedste tid nogensinde.

De nominerede er udvalgt af følgende ekspertkomité:

  • Mogens Jacobsen, Politiken
  • Lars B. Jørgensen, Souplesse
  • Jesper Worre, løbsdirektør PostNord Danmark Rundt
  • Catherine Marsal, Danmarks Cykle Union
  • Anders Lund, Danmarks Cykle Union

Vinderen af Årets Cykelrytter 2017 kåres efter en afstemning blandt licensryttere i Danmarks Cykle Union, mens komitéen vælger Årets Talent.

Danmarks Cykle Union er interesseorganisation flere end 30.000 medlemmer over mere end 300 klubber over hele landet.

Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark Verdensklasseforbund
- fordi vi vinder medaljer til Danmark!

Kommentarer (1)

    Jeg kan ikke finde programmet for den 23. november noget sted??? Det eneste jeg kan finde er, hvad tid dørene åbnes.

    - Carsten Grønberg - 2017-11-06 08:33 CET

Tilføj kommentar

Kommentar