Få vores nyheder på mail

Junior-truppen til VM i Bergen udtaget

Pressemeddelelse   •   Sep 07, 2017 14:53 CEST

Norsgaard med sine to EM-medaljer - nu gælder det VM. Foto: ©Oliver Grenaa Visuals for Danmarks Cykle Union

Lørdag den 16. september begynder VM i landevejscykling i Bergen, og nu har juniorlandstræner Henrik Simper og kvindelandstræner Catherine Marsal sat navne på de juniorryttere, der skal forsøge at hente danske medaljer i Norge.

I damejunior skal Emma Norsgaard og Caroline Bohé køre både enkeltstart og linjeløb, og landstræner Catherine Marsal mener, at begge ryttere har gode muligheder for at blande sig i toppen - især i linjeløbet:

"Det er en rute, der passer rigtig godt til en rytter med Carolines kvaliteter, og vi ved, at Emma kan gøre sig gældende og være med helt fremme, hvis løbet ender i en massespurt," siger Marsal.

I herrejunior har landstræner Henrik Simper udtaget Julius Johansen og Johan Price-Pejtersen til både linjeløbet og enkeltstarten, og han har store forhåbninger til enkeltstarten:

"Vi kører efter en medalje på TT, hvor jeg har størst forventninger til Julius. Han blev nummer to til EM, og han har kørt rigtig stærkt til bane-VM i Italien, hvor han blev verdensmester i omnium," forklarer Simper. 

Til linjeløbet får de to ryttere fra Team Børkop Cykler-Carl Ras Roskilde Junior selskab af holdkammeraterne Ludvig Anton Wacker og Mattias Skjelmose samt Jacob Hindsgaul og Johan Langballe fra Team Herning CK Junior - og også her er målsætningen høj:

"Top fem er godkendt på samletstarten. Holdet er meget alsidigt - vi har hurtige folk i Langballe og Ludvig, tempostærke ryttere i Julius og Johan og ryttere, der er rigtig gode på stigningerne i Skjelmose og Hindsgaul. Jeg tror ikke, det bliver en massespurt, men at en mindre gruppe kommer samlet til mål, og der skal vi have en rytter med," fastslår juniorlandstræneren.

Se det fulde VM-program her

Fredag udtager Catherine Marsal elitekvindernes VM-landshold, og tirsdag udtager landstræner Anders Lund g U23 og herreelitens trup. 

Danmarks Cykle Union er interesseorganisation flere end 30.000 medlemmer over mere end 300 klubber over hele landet.

Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark Verdensklasseforbund
- fordi vi vinder medaljer til Danmark!

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar