Få vores nyheder på mail

​Historisk stærkt VM-kvindelandshold

Pressemeddelelse   •   Sep 08, 2017 09:35 CEST

Amalie Dideriksen vinder det første danske VM-guld på landevejen nogensinde - og drømmen om mere dansk VM-metal lever!

Det er en stjernespækket dansk trup, som landstræner Catherine Marsal har udtaget til at forsvare VM-titlen i Bergen – og de danske kvinder er fulde af optimisme og køreglæde

Amalie Dideriksens sensationelle triumf i Doha sidste år er ikke historien om et enkeltstående mirakel – dansk kvindecykling buldrer fremad, og samtlige ryttere i den historisk store VM-trup kører på hold fra den internationale kvindecyklings øverste hylde.

Sidste år skulle landstræner Catherine Marsals kommentar om kun at have plan A vise sig at blive legendarisk, men med navne som Julie Leth, Christina Siggard, Trine Schmidt, U23-europamester Pernille Mathiesen og den danske mester Camilla Møllebro på holdkortet kan landstræneren i år glæde sig over en meget bred trup - og over at have to formstærke stjerner i Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig, for det bliver afgørende at have flere taktiske muligheder på årets VM-rute:

”Vi har to meget stærke kort i Amalie og Cecilie, og oplægget er netop, at vi skal kunne spille flere kort, når vi ser, hvordan løbet udvikler sig,” siger Marsal.

”Vi ved, at Amalie kan gøre sig gældende i en samlet spurt – både i en mindre gruppe og i en massespurt som sidste år. Men det er sandsynligt, at flere hold vil gøre løbet hårdt og forsøge at få en gruppe med nogle klatrere af sted, og der har vi Cecilie som et stærkt kort.”

For Marsal er guldfavoritterne dog det skræmmende hollandske hold med verdensstjerner som Vos, van Vleuten, van der Breggen og Blaak:

”Jeg tror, de vil gøre alt for at komme af med de andre nationers sprintere undervejs – sådan kører hollænderne altid, og vi kan forvente et meget svært løb,” siger landstræneren. Alligevel er hun fortrøstningsfuld og tror på det danske holds muligheder:

”Vi har som sagt to rigtig stærke kort. Det er et langt løb, og det giver os et godt udgangspunkt at have så forskellige muligheder. Vi har kapaciteten på holdet til at være med i alle scenarier, og med syv ryttere kan vi dele opgaverne og lade nogle ryttere udføre det hårde arbejde de første 100 kilometer – de skal hjælpe og kontrollere løbet – og i finalen må vi se, hvem der er stærkest på dagen,” fastslår Marsal.

Den danske trup består af:

Linjeløb

 • Amalie Dideriksen - Boels-Dolmans Cycling Team
 • Cecilie Uttrup Ludwig - Cervélo-Bigla Pro Cycling
 • Julie Leth - Wiggle High5 Pro Cycling Team
 • Trine Schmidt - Lotto–Soudal Ladies
 • Pernille Mathiesen Team VéloCONCEPT Women
 • Camilla Møllebro Pedersen - Team VéloCONCEPT Women
 • Christina Siggaard - Team VéloCONCEPT Women
 • Enkeltstart
 • Cecilie Uttrup Ludwig - Cervélo-Bigla Pro Cycling
 • Pernille Mathiesen Team VéloCONCEPT Women
 • Danmarks Cykle Union er interesseorganisation flere end 30.000 medlemmer over mere end 300 klubber over hele landet.

  Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark Verdensklasseforbund
  - fordi vi vinder medaljer til Danmark!

  Kommentarer (0)

  Tilføj kommentar

  Kommentar