Få vores nyheder på mail

​Guldborgsund får DM i 2018

Pressemeddelelse   •   Jun 25, 2017 12:16 CEST

I dag kulminerer en flot DM-uge, når en ny dansk mester kåres i Grindsted, og samtidig kan Danmarks Cykle Union med stor glæde præsentere næste års DM-værter - Guldborgsund Kommune og Lolland Falster Cykle Klub.

Et stærkt partnerskab

Efter en forrygende afvikling af både årets DM i holdløb og 2. afdeling af PostNord Cup har Danmarks Cykle Union valgt at lægge DM-ugen 2018 i Guldborgsund Kommune.

Baggrunden for valget er blandt andet det stærke partnerskab med kommunen og Lolland Falster Cykle Klub, der gav en meget sikker og professionel løbsafvikling, ligesom den store lokale opbakning og muligheden for at levere et spektakulært cykelløb i smukke omgivelser også har spillet ind.

Samarbejdet og ambitionerne var dog udslagsgivende, da Danmarks Cykle Union skulle sætte navn på værtsrollen for DM 2018, fortæller DCU’s formand, Henrik Jess Jensen:

"Det glæder mig meget, at Lolland Falster Cykle Klub er gået i tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune om at arrangere DM-ugen. Det var tydeligt ved de netop afholdte cykelløb, at der var stor opbakning at finde – det var gennemsyret af entusiasme og sans for kvalitet.”

Perfekte rammer

I Guldborgsund Kommune glæder formanden for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, sig over at få en masse ryttere, officials, kommissærer og ikke mindst tilskuere til egnen i DM-ugen

”Vi glæder os rigtig meget til at byde eliten velkommen til Guldborgsund Kommune. Aftalen er et tydeligt bevis på vores i forvejen gode samarbejde med Lolland Falster Cykle Klub og Danmarks Cykle Union. Vi er sikre på, at vi i fællesskab får mulighed for at vise vores skønne egn frem og skabe perfekte rammer for nogle fantastiske dage med cykelløb i verdensklasse,” siger Martin Lohse.

Og Guldborgsund Kommune har netop bevist, at evnerne, viljen og forståelsen for, hvad det kræver at skabe cykelløb på højeste niveau, er til stede. For DCU-formand Henrik Jess Jensen er aftalen dog også en understregning af, hvor meget det store frivillige arbejde betyder:

”Tildelingen kan opfattes som et skulderklap til de mange frivillige kræfter, som lokalt og i hverdagen er med til at fremme og udvikle cykelsporten i Danmark, og vi har oplevet, at der er kvalitet og højt niveau bag, når Guldborgsund Kommune involverer sig i cykelevents. Vi glæder os til samarbejdet".

Danmarks Cykle Union (DCU) er en interesseorganisation, der består af mere end 300 klubber og flere end 30.000 medlemmer over hele landet. 

Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark Verdensklasseforbund.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar